Search
Close this search box.

Genelge 2011/12 – Kaçak Eşya Nakli Araçların Tasfiyesi

Kaydet
Please login

T.C.
BAŞBAKANLIK
Gümrük Müsteşarlığı Tasfiye İşleri Döner Sermaye İşletmeleri Genel Müdürlüğü

Sayı: B.02.1.GÜM.0.10.03.02-10.06-
Konu: Kaçak eşya naklinde kullanılan araçların tasfiyesi

GENELGE
2011/12

25/02/2011 tarih ve 27857 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 13/02/2011 tarih ve 6111 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun”un 188 inci maddesi ile 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa eklenen geçici 5 inci madde ile 31/03/2007 tarihinden önce kaçak eşya naklinde kullanılması nedeniyle elkonulan veya alıkonulan taşıma araçları için de 16 ncı madde kapsamında tasfiye edilme imkanı sağlanmıştır.

31/03/2007 tarihinden evvel kaçak eşya naklinde kullanılması nedeniyle elkonulan veya alıkonulan 3.233 araç olduğu bilinmektedir. Uhdesinde bu kapsamda araç bulunan gümrük müdürlükleri, söz konusu araçların bulunduğu depolama işletmecileri ile irtibata geçerek Tasfiye Yönetmeliğinin 4 üncü maddesi uyarınca Tespit ve Tahakkuk Belgelerini tanzim edecek ve ilgili tasfiye idaresine ulaştıracaklardır.

Tespit ve Tahakkuk Belgeleri intikal eden araçların tasfiyesi, tasfiye idarelerince en seri şekilde gerçekleştirilecek olup, tamamının işlemleri sonuçlandırılıncaya kadar konu ile ilgili yapılan iş ve işlemler her ayın yedinci günü mesai saati bitimi itibariyle tasisambar@gumruk.gov.tr e-posta adresine bildirilecektir.

İlgili Gümrük Müdürleri ve Tasfiye İşletme Şube Müdürleri yukarıdaki hususları gerçekleştirmekten, ilgili Gümrük ve Muhafaza Başmüdürleri ve Tasfiye İşletme Bölge Müdürleri de takip ve gözetmekten sorumludurlar.

Gereğinin ifasını önemle rica ederim.

Ziya ALTUNYALDIZ
Müsteşar

Gümrükler Genel Müdürlüğü İçin Tıklayınız.

Mevzuatlara Dönmek İçin Tıklayınız.

Uzmanlarımız Tarafından Hazırlanan Bu Çalışmalarda Verilen Bilgilerden Dolayı Şirketimizin Yasal Sorumluluğu Bulunmamaktadır. Belirli Bir Konuya İlişkin Olarak İlgili Danışmana Başvurulması Tavsiye Edilmektedir.

Scroll to Top