Search
Close this search box.

Genelge 2005/10 – Gümrük Ayrıcalıklarına İlişkin Hk

Kaydet
Please login

T.C.
BAŞBAKANLIK
Gümrük Müsteşarlığı
Gümrükler Genel Müdürlüğü

Sayı:  B.02.1.GÜM.0.06.00.26.961-1524
Konu:  Gümrük Ayrıcalıklarına İlişkin Yönerge’nin
23 üncü maddesinin değişikliği ve Form C-1 kullanımı.

GENELGE
(2005/ )

İLGİ: 05.01.2001 tarih ve 2001/01 sayılı Genelge

İlgide kayıtlı Genelge ekinde yer alan “Türkiye’deki Diplomatik Konsolosluk Misyonları ile Mensuplarına Tanınan Gümrük Ayrıcalıklarına İlişkin Yönerge” nin 23 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan (Form C) ibaresi (Form C-1) olarak değiştirilmiş olup, Form C-1 örneği ilişikte gönderilmiştir.

Bundan böyle, belirtilen madde hükmü kapsamında yapılacak kişisel ve ev eşyası ithalatında (Form C-1) kullanılması gerekmektedir.

Bilgi ve gereğini rica ederim.

Müsteşar a.

EKLER :
1- Form örn ( 1 sayfa )

DAĞITIM :
Merkez ve Taşra Teşkilatına

……………………
BÜYÜKELÇİLİĞİ
No :……………..                                                                                                            Form :C-1

 

Kimliği aşağıda belirtilen Misyon/Konsolosluk İdari ve Teknik memuru adına gelen ………………………tarih ve ………………sayılı beyanname kapsamı eşyaların Türkiye’de vergi muafiyetini haiz olmayan yer ve şahıslara hiçbir suretle satılmayacağını veya devredilmeyeceğini , görevin bitimini müteakip Türkiye’den ayrılırken ihraç edileceğini veya aynı statüdeki bir yabancıya devredileceğini veya gümrüğe terk edileceğini, herhangi bir sebeple yurtdışı edilmemesi halinde bu eşyaların gümrük vergilerinin gümrük beyannamesinin tescil tarihinden itibaren kanuni faizleri ile birlikte ödeneceğini, 4458 sayılı Gümrük Kanunu, 1567 sayılı Türk Parası Kıymetini Koruma Kanunu ile buna ilişkin Karar ve 4926 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu hükümlerinin uygulanmasını beyan ve taahhüt ederiz.

../…/200
Misyon Şefi
(imza ve mühür)

 2001/01 sayılı Genelge ekinde yer alan “Türkiye’deki Diplomatik Konsolosluk Misyonları ile Mensuplarına Tanınan Gümrük Ayrıcalıklarına İlişkin Yönerge” nin 23 üncü maddesinin birinci fıkrasının yukarıdaki Genelge ile değiştirilmeden önceki(Hali).

23. Diplomatik ve Konsolosluk Misyonlarìnìn İdari ve Teknik personelinin, kişisel ve ev eşyasını Türkiye’de göreve başlamalarından sonra, Diplomatik Misyon tarafìndan düzenlenen bir garanti mektubuna (Form: C) istinaden ithal edebilirler. Bu belgeler doğrudan yerel gümrük yetkililerine verilebilir.

Ticaret Bakanlığı için Tıklayınız

Mevzuat için Tıklayınız.

Uzmanlarımız Tarafından Hazırlanan Bu Çalışmalarda Verilen Bilgilerden Dolayı Şirketimizin Yasal Sorumluluğu Bulunmamaktadır. Belirli Bir Konuya İlişkin Olarak İlgili Danışmana Başvurulması Tavsiye Edilmektedir.

Scroll to Top