Search
Close this search box.

Genelge 2001/39 – Genel ve Katma Hakkında

Kaydet
Please login

T.C.
BAŞBAKANLIK
GÜMRÜK MÜSTEŞARLIĞI
Gümrükler Genel Müdürlüğü

Sayı: B.02.GÜM.0.06.00.45.1445/9
Konu:

GENELGE
(2001/39)

İlgi:  06.04.2000 tarihli 2000/30 sayılı Genelge.

4458 sayılı Gümrük Kanunu’nun 202 nci maddesinin  3 üncü fıkrası, “Genel ve katma bütçeye dahil kamu kuruluşlarının, belediyelerin, sermayesinin tamamı devlete ait olan kamu iktisadi kuruluşlarının ve Türkiye’deki yabancı misyon şeflerinin verecekleri garanti mektuplarını teminat olarak kabule Müsteşarlık yetkilidir.” hükmünü amirdir.

Bu hükümden hareketle hazırlanan ilgide kayıtlı Genelgeye göre, garanti mektuplarının belirli limitler dahilinde gümrük müdürlükleri, Başmüdürlükler ve Müsteşarlığımızca kabul edilmesi sırasında eşya tesliminde gecikmelerin ortaya çıktığı anlaşılmıştır.

Bu itibarla, genel ve katma bütçeye dahil kamu kuruluşlarının, belediyelerin, sermayesinin tamamı devlete ait olan kamu iktisadi kuruluşlarının ve Türkiye’deki yabancı misyon şeflerinin verecekleri garanti mektuplarının, limitine bakılmaksızın kabulüne gümrük müdürlükleri yetkili kılınmıştır.

İlgide kayıtlı Genelge yürürlükten kaldırılmıştır.

Bilgi ve gereğini rica ederim.

H.Cahit SOYSAL
Gümrükler Genel Müdürü
Müsteşar a.

DAĞITIM:

Merkez ve taşra teşkilatına

Ticaret Bakanlığı için Tıklayınız.

Mevzuat için Tıklayınız.

Uzmanlarımız Tarafından Hazırlanan Bu Çalışmalarda Verilen Bilgilerden Dolayı Şirketimizin Yasal Sorumluluğu Bulunmamaktadır. Belirli Bir Konuya İlişkin Olarak İlgili Danışmana Başvurulması Tavsiye Edilmektedir.

Scroll to Top