31.12.2025 Tarihli 33124 Sayılı (3. Mükerrer) Resmi Gazete
TEBLİĞ
Ticaret Bakanlığından:
BAZI ELEKTRİKLİ VE HARİCEN ŞARJ EDİLEBİLİR HİBRİT ARAÇLARIN
İTHALİNE İLİŞKİN TEBLİĞ (İTHALAT: 2025/7)’DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ
MADDE 1- 31/12/2024 tarihli ve 32769 üçüncü mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Bazı Elektrikli ve Haricen Şarj Edilebilir Hibrit Araçların İthaline İlişkin Tebliğ (İthalat: 2025/7)’in adı “Bazı Elektrikli ve Haricen Şarj Edilebilir Hibrit Araçların İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2026/33)” şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 2- Aynı Tebliğin 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 1- (1) Bu Tebliğin amacı, 3 üncü maddede gümrük tarife pozisyonları (GTP) numaraları ve eşya tanımı verilen tip onayına tabi elektrikli veya haricen şarj edilebilir hibrit araçların ithalat denetimlerine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.”
MADDE 3- Aynı Tebliğin 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 2- (1) Bu Tebliğ; 5/3/2020 tarihli ve 7223 sayılı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanununa, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 455 inci maddesine, 14/9/2022 tarihli ve 6038 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan Teknik Düzenlemeler Rejimi Kararına ve 16/8/2023 tarihli ve 32281 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Dış Ticarette Teknik Düzenlemeler Yönetmeliğine dayanılarak hazırlanmıştır.”
MADDE 4- Bu Tebliğ 1/1/2026 tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 5- Bu Tebliğ hükümlerini Ticaret Bakanı yürütür.
Uzmanlarımız Tarafından Hazırlanan Bu Çalışmalarda Verilen Bilgilerden Dolayı Şirketimizin Yasal Sorumluluğu Bulunmamaktadır. Belirli Bir Konuya İlişkin Olarak İlgili Danışmana Başvurulması Tavsiye Edilmektedir.

