Genelge 2001/20 – Dış Ticaret Müsteşarlığı Hakkında

Kaydet
Lütfen kayıt yapmak için giriş yapınız. Kapat

T.C.
BAŞBAKANLIK
GÜMRÜK MÜSTEŞARLIĞI
Gümrükler Genel Müdürlüğü

Sayı: B.02.GÜM.0.06.00.17521/1099
Konu: 

GENELGE
2001/20

Dökme malların ithal ve ihracında miktar tespitinin draft survey yöntemi ile yapılmasına ilişkin Müsteşarlığımıza ulaşan taleplerin değerlendirilmesi neticesinde bu yöntemin kantar tartısına nazaran daha pratik ve doğru sonuçlar verdiği, çevre, can ve mal güvenliği yönünden de daha uygun olduğu, keza taşıyıcı bantlar üzerindeki elektronik tartı aracılığı ile ölçüm yapılmasının da mahzurlu olmadığı sonucuna ulaşılmıştır.

Açıklanan nedenle;

Eşya sahibinin tercihine göre; Dış Ticaret Müsteşarlığı’nca verilmiş Uluslararası Gözetim Şirketi Statüsü’nü haiz şirket elemanları ya da Liman Bölge Müdürlükleri ile liman işletmelerinde mevcut resmi personelce yapılacak survey sonuçlarının, yükü getiren geminin uluslararası klas müessesesince klaslandığının ve periyodik muayenelerden geçtiğinin anlaşılması kaydıyla kabul edilmesi; yine, yukarıdaki yönteme alternatif olarak talep edilmesi halinde, taşıyıcı bantlar üzerindeki elektronik tartı aracılığıyla yapılacak ölçüm sonuçlarının da miktar tespitine esas alınması mümkün bulunmaktadır.

Bilgi ve gereğini rica ederim

DAĞITIM

Merkez ve Taşra Teşkilatına

Ticaret Bakanlığı için Tıklayınız

Mevzuat için Tıklayınız.

Uzmanlarımız Tarafından Hazırlanan Bu Çalışmalarda Verilen Bilgilerden Dolayı Şirketimizin Yasal Sorumluluğu Bulunmamaktadır. Belirli Bir Konuya İlişkin Olarak İlgili Danışmana Başvurulması Tavsiye Edilmektedir.

Scroll to Top