İthalatta İlave Gümrük Vergisine İlişkin Karar 9392

Kaydet
Lütfen kayıt yapmak için giriş yapınız. Kapat

31.12.2022 Tarihli 32060 Sayılı (3. Mükerrer) Resmi Gazete

CUMHURBAŞKANI KARARI

Karar Sayısı: 9392

Ekli “İthalatta ilave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar”ın yürürlüğe konulmasına; 1567 sayılı Kanunun 1 inci, 474 sayılı Kanunun 2 nci, 3283 sayılı Kanunun 2 nci, 4458 sayılı Kanunun 16 nci, 22 nci ve 55 inci ile 2976 sayılı Kanun hükümleri gereğince karar verilmiştir.

31 Aralık 2024

Recep Tayyip ERDOĞAN
CUMHURBAŞKANI


İTHALATTA İLAVE GÜMRÜK VERGİSİ UYGULANMASINA İLİŞKİN KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR

MADDE 1- 31/12/2020 tarihli ve 3351 sayılı Cumhurbaşkanı Karan ile yürürlüğe konulan İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Karara ilişik Ek-1, Ek-2 ve Ek~3 sayılı tablolar, ekteki şekilde değiştirilmiştir.

GEÇİCİ MADDE 1~ Bu Karar kapsamında, 1/1/2025 tarihi itibarıyla ilave gümrük vergisi ve/veya ek mali yükümlülük ihdas edilen ya da ilave gümrük vergisi ve/veya ek mali yükümlülüğü artırılan eşyanın ithalatına ilişkin gümrük beyannamesinin 31/1/2025 tarihine kadar (bu tarih dahil) tescil edilmiş olması halinde 1/1/2025 tarihinden önceki ilave gümrük vergisi oranları ve/veya ek mali yükümlülük uygulanır.

MADDE 2- Bu Karar 1/1/2025 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Karar hükümlerini Ticaret Bakanı yürütür.

Resmi Gazete İçin Tıklayınız.

Mevzuatlara Dönmek İçin Tıklayınız.

Uzmanlarımız Tarafından Hazırlanan Bu Çalışmalarda Verilen Bilgilerden Dolayı Şirketimizin Yasal Sorumluluğu Bulunmamaktadır. Belirli Bir Konuya İlişkin Olarak İlgili Danışmana Başvurulması Tavsiye Edilmektedir.

Scroll to Top